Hjem Gruppeoversikt startside Opprette mobilpålogging for veisøkerne i Karriereverktøy

Opprette mobilpålogging for veisøkerne i Karriereverktøy

Last updated on Jul 26, 2024

Veisøker logger vanligvis ikke inn i Karriereverktøy med passord, men åpner via link på epost. Dette gir enkel tilgang og veisøker kan til enhver tid gå inn i mailen og trykke på lenken for å få tilgang til sin Karriereverktøy. Evt kan lenken i mailen legges til ”favoritter” på veisøkers pc eller mac, for hurtigtilgang.

Så lenge du som veileder ikke  har slettet eller arkivert veisøker, vil veisøker ha tilgang for å kunne arbeide i sin profil.

Samtidig kan andre som har tilgang til veisøkers pc, eller om det er på en offentlig pc få tilgang til veisøkers profil. Dersom veisøker jobber på offentlig pc kan du hindre at andre får tilgang til andres profiler gjennom å bruke mobilinnlogging for veisøker.

Slik lager du passordinnlogging /mobilpålogging for veisøkere:

For de som ønsker det, kan profilene til veisøkere beskyttes med en mobilpålogging. Veisøkeren må da bruke en lenke tilsendt på sms for å kunne åpne sin profil i Karriereverktøy. Pålogging for veisøker foregår da enten ved å klikke på linke i mail som før som autentiseres med sms eller veisøker kan logge inn i sin profil ved å klikke på knappen "mobilinnlogging" nederst på siden Karriereverktoy.no

For at innlogging for veileder med mobil/passord skal fungere, må mobilnummeret vil veisøkeren være lagt inn i Karriereverktøy profilen for den enkelte veisøker.

Slik oppretter du passord/mobilinnlogging som standard for alle veisøkerne i en gruppe:

1: Du må sjekke at mobilnummeret til veisøkerne i gruppen må være lagt inn for at de skal fortsette få tilgang.

2: For gruppen du vil ha passord/mobilinnlogging for, må du klikke på mobillåsen i gruppeoversikten

3: Når låsen er aktivert, vil alle veisøkere i gruppen bli ført til siden https://app.karriereverktoy.no/wie/open for å logge på. En beskrivelse av prosessen for veisøkeren er her: https://support.karriereverktoy.no/hc/kv/articles/1672731731-mobilinnlogging-veisokere

Gruppene som har mobilpålogging påkrevd vises som dette:

4: Du kan når som helst slå av påkrevd mobilpålogging ved å klikke knappen en gang til.

Merk: Veisøkerne kan logge av når de er ferdige ved å klikke "logg av"-knapp øverst til høyre i sin Karriereverktøy-profil. De vil også automatisk logges av etter 2 timer ved inaktivitet.