Hjem Administrative funksjoner /kontaktperson Sluttdato og automatisk sletting av veisøkere

Sluttdato og automatisk sletting av veisøkere

Last updated on Apr 22, 2024

Karriereverktøy har utviklet en løsning som tillater at veiledere setter en sluttdato for veisøkere som fører til automatisk sletting.

For å aktivere automatisk sletting må funksjonen må selskapet deres ha funksjonen tilgjengelig. Ta kontakt med arne.svendsrud@karriereverktoy.no om du ønsker den tilgjengelig for ditt selskap. For å aktivere automatisk sletting for eksisterende veisøkere må automatisk sletting være påslått av administrator for selskapet, deretter for de enkelte veisøkerne. Slik går du frem:

Aktivering av funksjonen

For å aktivere funksjonen, må først selskapsadministrator slå den på for selskapet. Det gjøres på denne siden

Den faktiske sluttdatoen for veisøker settes alltid ved oppretting av veisøker, eller ved å gå inn på en veisøker og endre sluttdatoen.
For at veilederne skal slippe gjøre stor endringer, har vi lagt inn en funksjon for å sette en forventet antall dager en veisøker skal være aktiv etter opprettelse (se under for standardverdier).

Merk at eksisterende veisøkere ikke vil få noen sluttdato ved aktivering av funksjonen. Dette må veilederne aktivt gå inn og sette. Sluttdato vil bli satt for alle nye veisøkere som opprettes etter aktivering av funksjonen.

Sluttdato for veisøker

Sluttdato for veisøker settes ved opprettelse. Det vil foreslås en dato frem i tid basert på selskapsinnstillingen eller gruppeinnstillingen (se under for standardverdier).

På sluttdatoen vil veisøkeren automatisk legges i en papirkurv. Papirkurven fungerer slik som for slettede elementer på en datamaskin, og gjør at veisøkeren kan gjenopprettes innen 14 dager etter den automatiske slettingen.

Hvis du ikke ønsker at veisøkeren skal ha noen sluttdato, kan du klikke inn på datofeltet og x-tegnet. Da vil datoen fjernes. Du kan da sette sluttdato senere som beskrevet under.

Har du behov for gjenopprettring, send en epost til support@karriereverktoy.no

Endre sluttdato for veisøker

Du kan endre sluttdato for en veisøker to steder

Veisøkerlisten: Klikk på det gule feltet som viser veisøkerens sluttdato og velg ny dato. Klikke "Lagre" for at endringen skal bli aktiv.

I veisøkerprofilen: Klikk valget "veisøkerdetaljer" og endre datoen her. Du kan også velge å klikke x-tegnet og fjerne sluttdato for veisøkeren.

Standardverdi

Standardverdien for antallet dager som veisøkeren skal være aktiv før sluttdato kan endres både på selskapsnivå og på gruppenivå. Disse verdiene vil være veiledende og faktisk dato settes ved oppretting av veisøker.

Gruppenivå innstilling for sluttdato

Funksjonen for sluttdato og automatisk sletting vil som standard være slått på for gruppen når selskapet har aktivert funksjonen. Den kan slås av ved behov. Da vil ikke veisøkere i gruppen bli slettet automatisk, og det vil ikke være noe valg ved opprettelse av veisøker å sette sluttdato.

Deaktivering av sluttdato

Selskapsadministrator kan slå av funksjonen for sluttdato for hele selskapet. Hvis dette gjøres ved en feil, og funksjonen slås på igjen - vil alle eksisterende sluttdatoer på veisøkere bli aktive igjen.