Hjem Startside veisøker Skifte språk i Karriereverktøy

Skifte språk i Karriereverktøy

Last updated on Apr 19, 2024

Karriereverktøy finnes nå på engelsk og ukrainsk og vil fortløpende i løpet av høst 2023 komme på polsk, arabisk, somali, fransk og alle andre språk vi ønsker. Dette gjør at flerkulturelle og flyktninger får tilgang til karriereveiledning på deres eget språk. Karriereverktøy kan brukes på ulike språk både for veileder og veisøker. Du kan velge om begge skal ha det på samme språk, eller bare veileder, eller bare veisøker. Slik skifter du språk:

For veisøker - Da vil valgte språk vises for veisøker på veisøkertilgangen via link i epost.

Gå inn på en veisøker og finn språk menyen til oppe til venstre på siden:

Derfra kan du endre språket fra Norsk til Engelsk og tilbake.

Om løsningen: Nå får du Karriereverktøy på ulike språk - i første omgang engelsk. Oversettingen av yrkene og utdanningene er kvalitetssikret. Løsningen er rett-frem-enkel. Men det er noen spesielle temaer som har dukket opp knyttet til linker for Karriereinformasjon i yrker og utdanninger. For yrkeslisten har vi gjort det slik at systemet oversetter utdanning.no til engelsk, google og youtube linkene sendes til engelske søketreff for generell orientering om innhold i yrker. "jobs" linken fører til ledige jobber i Norge på finn.no, der kommer oversikten over ledige jobber opp på engelsk, men om man klikker videre på stillingsannonsene kommer de på norsk.

For utdanningslisten på videregående nivå fører vilbli linken til engelsk beskrivelse av utdanninger. Google søket og youtubesøket på videregående og høyskolenivået fører til treff på norske sider, fordi utdanningsinformasjon er mer kontekstuellt / landsspesifikk og at det derfor ikke er relevant med engelske søketreff - men det klarer vi foreløpig ikke å få til en løsning på oversettelse på så her er det bare å kjøre google translate på hele sidene som kommer opp - og lære opp veisøker i hvordan gjøre det: Her ser du hvordan du enkelt installerer google translate plugin i Chrome, slik at du bare klikker på en knapp for å oversette en hel side. Slik gjør du det: https://www.youtube.com/watch?v=Tc_HAhrPq6g

Når du printer ut rapport kommer den som default ut på det språket som er angitt for veisøker, men du endrer også enkelt hvilket språk du vil ha rapporten på i popupen som kommer opp når du skal printe ut rapporten.