Hjem Yrker og utdanninger Yrker og Utdanninger teknisk

Yrker og Utdanninger teknisk

Last updated on Apr 19, 2024

Yrker og Utdanninger gir deg mulighet til å finne relevante yrker og utdanninger ved hjelp av bilder og  informasjon om yrker, jobber, studier, utdanningsprogram og programfag på en effektiv måte.

Om veisøker har tatt spørsmål eller bilder for å sette en interessekode, kommer yrker og utdanninger som er i tråd med den koden opp. Om veisøker har tatt fordypningspørsmål kommer alternativer som er i tråd med de valgene opp.

Du kan også bruke den for å lete frem og utforske yrker og utdanninger helt uten å ha brukt andre deler i Karriereverktøy dersom det er hensiktsmessig.

Velg om det er yrker eller utdanninger du vil utforske. Du kan enkelt filtrere både på de 6 interesseområdene eller de 46 underområdene, på ulike måter - nesten på samme måte som du gjør på finn.no:

Ved å klikke på «vis fra interessekode», kommer forslag i tråd med koden opp. Du kan også filtrere på RIASEC ved å fjerne bokstaver. F.eks. bare ta R eller kombinere CE osv.

Du kan også «detaljert» innenfor hvert interessområde.

Du kan også filtrere på utdanningsnivå. Om du ikke har haket av på noe vises alle utdanningsnivåene.

Scroll nedover, hak av det som er interessant og relevant ved å "hjertemerke" De valgte alternativene samler seg under favoritter - "hjertemerket"  - som favorittannonser på finn.no.

Vi har lagt inn linker fra nett som er relevante å bruke i utforskingsprosessen bak hvert yrke og bak hver utdanning. Utforsk og finn relevant informasjon.

Nederst i yrker og utdanninger er et kommentarfelt hvor du kan ta vare på og bearbeide relevant informasjon ved å lime inn linker og tekst og skrive egne refleksjoner og notater.

Vi har lagt inn linker fra nett som er relevante å bruke i utforskingsprosessen bak hvert yrke og bak hver utdanning.

Du kan også legge inn oppgaver som veisøkerne kan bruke i utforskingen og læringen om yrker og utdanninger, se denne artikkelen for å lære mer om det: https://support.karriereverktoy.no/hc/kv/nb/yrker-og-utdanninger/64