Hjem Startside veisøker Nivåtilpasning av Karriereverktøy: Grunnskole/vgs og/eller universitet/høyskole

Nivåtilpasning av Karriereverktøy: Grunnskole/vgs og/eller universitet/høyskole

Last updated on Apr 19, 2024

Nå kan du skreddersy innholdet i Karriereverktøy  til den enkelte veisøker ved å tilpasse nivået i karriereverktøy mellom grunnskole/vgs nivået og Høyskole/universitets nivået. Innholdet i spørsmål, bildescreening og yrker og utdanninger tilpasser seg da det nivået. Du kan også velge hvor vidt veisøker skal ha tilgang til både yrker og utdanninger eller kun én av dem. Nivå-tilpasningen kan gjøres både på veisøkernivå og gruppe/klasse nivå. Om du veileder en jobbsøker i NAV regi uten høyere utdanning til ny jobb, velger du nivået grunnskole/vgs og kun yrker. Er du skolerådgiver på studiespesialiserende vgs velger du høyskole/universitetsnivået på yrker og utdanninger fordi det er det som er relevant når de skal gå videre i utdanningen. 🙂

Slik velger du nivå hos den enkelte veisøker:

Først trykker du på navnet til veisøkeren (på startsiden).

Deretter kommer du til oversikten over hva veisøkeren skal ha tilgang til i karriereverktøy:

Under "Mitt valg" i denne oversikten finner du nivå-tilpasningsknappen. Trykker du på den får du valget mellom å velge en av alternativene, eller begge.

Slik velger du på gruppe-nivå:

Først trykker du på de tre prikkene helt til høyre på gruppeknappen:

Deretter kommer det en drop-down meny hvor du trykker på "Tilpasninger":

Deretter kommer du til denne siden hvor du ser valg av nivå på vegne av hele gruppen nederst på siden: