Hjem Gruppeoversikt startside Gruppeinnlogging -Opprette veisøkere /elever i en gruppe samtidig – veisøkerne oppretter seg selv

Gruppeinnlogging -Opprette veisøkere /elever i en gruppe samtidig – veisøkerne oppretter seg selv

Last updated on Apr 26, 2024

Du kan la deltakerne /eleven i en hel gruppe/klasse opprette seg selv og begynne å jobbe i Karriereverktøy samtidig , for eksempel i en klasserom-situasjon. NB. Du kan bruke samme fremgangsmåte og sende den samme infoen i en mail for å få veisøkere til å opprette seg selv selv om de ikke er samlet fysisk. Slik går du frem:

Vær i gruppeoversikt:

1. Etter å ha opprettet en gruppe, kan du i nedtrekksmenyen helt til høyre for gruppen, velge "Gruppeinnlogging".

1. Trykk deretter på knappen ”aktiver” for å aktivere gruppeinnlogging og generere en invitasjonskode. Koden består av 3 bokstaver og 3 tall, f.eks slik: bda344.Av sikkerhetshensyn varer invitasjonskoden bare i 24 timer, så sørg for at alle deltakerne har logget seg inn i løpet av et døgn. - eller aktiver en ny kode for samme gruppe.

1. Formidle invitasjonskoden til veisøkerne/elevene som skal være i gruppen. I klasseromssituasjoner kan det være greit å formidle koden med projektor, eller skrive dem opp på tavle.

2. Be gruppedeltakerne gå inn på karriereverktoy.no og trykke på knappen ”Innlogging Gruppe ”øverst til høyre.

Hver veisøker skal fylle inn invitasjonskoden i det tomme feltet.

Ved å fylle inn koden vil veisøkeren kunne opprette seg selv og få tilgang til sin egen Karriereverktøy profil. Veisøker vil da legges inn i gruppa som er opprettet, men ikke få tilgang til de andre personene sine profiler.

1. Når veisøkeren har fylt ut feltet over dukker det opp en popup og og veisøker fyller ut informasjon:

Navn, etternavn, e-post adresse, evt mobil. Klikk så på "Opprette” og veisøker er opprettes og sendes til sin startside inne i profilen. En mail med link til sine egen profil i Karriereverktøy sendes automatisk til veisøkers e-postadresse. Veisøkeren klikker på lenken i den eposten for senere innlogging i Karriereverktøy. Veisøkeren kan logge seg inn og jobbe i Karriereverktøy helt til veileder sletter hele gruppen eller den enkelte veisøker.

NB:

Du kan bruke samme fremgangsmåte får å få veisøkere til å opprette seg selv, selv om de ikke er samlet fysisk. Da sender du mail med den samme infoen som er beskrevet over og ber deltakeren gå inn på karrierereverktoy.no innen 24 timer og opprette seg selv. Teksten kan da være:
1 Gå inn på karriereverktoy.no
2. Klikk på gruppeinnlogging.
3. Skriv inn invitasjonskoden:
4- Fyll ut info i skjermbildet som kommer opp.
5. Gratulerer du er i gang med Karriereverktøy.