Hjem Gruppeoversikt startside Kort om de ulike delene i Karriereverktøy

Kort om de ulike delene i Karriereverktøy

Last updated on Apr 19, 2024

Karriereverktøy inneholder ulike deler du kan bruke etter behov etter hva du skal jobbe med i karriereveiledningen din.  Her følger en kort oversikt over de ulike delene.

Du kan enkelt velge hvilke deler du vil gi tilgang til for veisøker.

Generell oversikt over Hva Karriereverktøy er finner du her:  https://karriereverktoy.no/ Mer info om når du kan bruke delene og hvordan du gir tilgang til de finner du i denne artikkelen https://support.karriereverktoy.no/hc/kv/nb/gruppeoversikt-startside/37 Det er  hjelpeartikler inne i på hver side i de enkelte delene i Karriereverktøy som gir deg tips til hvordan du kan bruke de..

Veisøker klikker seg inn på de delen som han skal bruke på knapperaden øverst. Bare de delene du har gitt tilgang til er tilgjengelige for veisøker. Du definerer hvilke deler veisøker skal ha tilgang til ved å hake av i boksen til venstre for knappen.

Karrierevalg:

Modulene/knappene under er aktuelle å bruke om veiledningen gjelder karrierevalg – valg av utdanning, yrke eller jobb.

Spørsmål: Ta spørsmål som fører til en interessekode.

Interesseprofil: Se grafisk fremstilling av interessekoden, + kort beskrivelse av RIASEC systemet.

Interesseutforsking:  Intervjue veisøker for å utvikle,  få tak i og sette ord på egne interesser.

Fordypningspørsmål: Utforske egne interesser i dybden av de 6 interessekategoriene.

Yrker & Utdanninger: Utforske yrker & Utdanninger, filtrer frem til relevante søkeresulteter, hent relevant info om de og ta vare på den i kommentarfeltet under.

Mitt valg: Gjør detaljerte og konkrete vurderinger om valg av utdanning, yrke eller jobb for å lande ned på et karrierevalg som er godt og realistisk.

Karrieremestring:

Modulene/knappene under er aktuelle å bruke om veiledningen gjelder karrieremestring – mestring av skolegang, studier, jobb og karriere.

Karriereferdigheter: Kartlegg kritisk karrierekompetanse – det veisøker trenger og ønsker å jobbe med for å mestre skolegang, studier, jobb og karriere.

Arbeidsbok:  Brukes til å utvikle karrierekompetanse – mestring av skolegang, studier, jobb og karriere.