Hjem Administrative funksjoner /kontaktperson Tofaktor autentisering ved innlogging som veileder

Tofaktor autentisering ved innlogging som veileder

Last updated on Apr 19, 2024

I Karriereverktøy kan du nå aktivere 2-faktor autentisering som et ekstra steg i å beskytte kontoen din.

Du setter opp dette ved å gå til brukerinnstillingene dine etter pålogging. Der finner du knappen for å slå på funksjonen for deg som veileder.

Deretter vil du tas gjennom 3 steg for å få satt opp 2-faktor autentiseringen.

1: Det første steget du må gjennom er å installere en app på din smartmobil. Dette kan være eksempelvis Google Authenticator eller Microsoft Authenticator. Du kan søke opp en av disse i iOS app-store eller Google Play store (for Android).

2: Deretter må du skanne QR-koden som vises i Karriereverktøy på mobilen din. Om du har problemer, pass på at lysstyrken er satt høyt nok på skjermen. Du kan ev. skrive inn tallene under QR-koden manuelt om skanningen ikke fungerer.

3: Skriv inn koden fra authenticator-appen for å bekrefte oppsettet.

I de påfølgende påloggingene vil du få et ekstra steg der du må skrive inn den 6-sifrede koden fra Authenticator appen.