Hjem Interesseprofil Interesseprofil teknisk

Interesseprofil teknisk

Last updated on Apr 19, 2024

Interesseprofil er en oppsummering av spørsmålene besvart i spørsmålsdelen.

Du og veisøker vil her få en systematisk oversikt over yrker og aktiviteter som er krysset av for som interessante under hvert interesseområde.

Det interesseområdet som det er krysset av for flest interesser og aktiviteter vises først, og deretter vises områdene med scorer i synkende rekkefølge.

På venstre side av skjermen finner du knapper for scorene som personen har fått, visuelt fremstilt i grafer. Du kan her velge mellom å se scorene i relativ skala (satt opp mot hverandre) eller absolutt skala (satt opp mot maks antall mulige scorer).
Interesseprofil 1

Interesseprofil 1 gir en oversikt over personens helhetlige poengsum innenfor hvert interesseområde. Innenfor hvert interesseområde er det mulig å få maksimalt 30 poeng.

Det finnes også en figur med forklaringen på de ulike interesseområdene i RIASEC-systemet, figuren og teksten kan du bruke til å lære bort RIASEC systemet til veisøker å få en felles forståelse av innholdet i de seks interesseområdene:

Interesseprofil 2

Interesseprofil 2 viser forholdet mellom yrkestitler (grønn),

Vis spørsmål:

om dere klikker på knappen vis spørsmål, nederst på siden får dere opp hvilke spørsmål som veisøker har svart på som har ført til koden.